a spytaj czy koleżanka ma AC, bo zdaje mi się, że w niektórych firmach ubezpieczeniowych wymiana 1 szyby jest wliczona w polisę (czasami trzeba trzeba wykupić dodatkowy pakiet) i nie powoduje utraty zniżek
marlej108, mi powiedzieli za wymiane szyby czolowej 450zł z montażem w zakladzie zajmujacym sie montazem szybek i przyciemnianiem szyb..jesli jest nie duza rysa to spruboj zalepic -koszt do 50zł... najlepiej zrobic to jak najwczesniej bo potem pajaczek zrobi sie o wiele wiekszy...
w sklepie skody za szybe powiedzieli mi 600pare zł + montaz...
a do ASO nawet nie podjezdzalem :evil:
tutaj masz pare watkow dotyczacych wymiany szyby:
Mnie za NordGlassa z wymiana skasowali coś koło 460zł i do dziś jestem wściekły, że pożałowałem 100zł na Piklingtona... Niestety mam w tej chwili CZWARTĄ !! szybę NodrGlassa i obraz dalej faluje - po prostu szyba jest wadliwa. Trzy poprzednie też były wadliwe, ta obecna najmniej i to od strony pasażera ale jednak... Nie miałem już siły się użerać i została jaka jest...
Tak więc polecam dołożyć do Piklingtona jeśli koleżanka nie chce mieć uczucia jazdy "na bani"
w wakacje kamyk trafił mi szybę pękła. wymieniałem w jeleniej górze i za splintexa takiego jak oryginał tyle że bez znaczka skody z robocizną zapłaciłem 517 pln (czas około 2,5h )
w salonie skody w jeleniej zaśpiewali mi 1100+vat za szybę i robocizna 250+vat :twisted:
dzis wymienilem szybe czolowa w swoim aucie...Koszt 460zł z montarzem... zaklad FOTA siedlce..szyba firmy Sekurit (made in germany 8) ) ...czas montazu ... auto zostawilem o 8 godz a zrobione bylo na 13 ...
Komentarz